Cum izolezi termic locuința? 3 motive pentru care să alegi rulouri exterioare

Cum izolezi termic locuința? 3 motive pentru care să alegi rulouri exterioare

17.09.2021

Ne apropiem cu pași repezi de lunile reci, iar costurile pentru energia electrică și căldură nu sunt tocmai îmbucurătoare. În special pentru locuitorii marilor orașe. Vara nu știi cum să menții temperatura optimă în interior și iarna încerci din răsputeri să conservi căldura. Un întreg cerc vicios dacă ne întrebi pe noi. Ai încercat, totuși și o variantă ajutătoare?
Izolarea ferestrelor cu rulouri exterioare reprezintă variantă ideală pentru ca temperatura din interiorul locuinței tale să fie conservată. Ferestrele sunt mult mai importante decât le-ai fi crezut. Prin ele lumina naturală și aerul proaspăt intră în locuința ta și conectează interiorul cu exteriorul. 
Și cum acestea sunt în același timp și sursa majoră producătoare de căldură pe timpul verii, cât motivul pentru care se pierde căldura pe timpul iernii, este important să descoperi o modalitate în care să îți protejezi locuința de astfel de fluctuații de temperatură. 
Știai că un singur geam poate pierde de 10 ori mai multă căldură decât un perete?
Pierderile de căldură apar mai mult prin ferestre decât orice altă suprafață din casă. Un singur geam de sticlă poate pierde de aproape zece ori mai multă căldură decât aceeași zonă a peretelui izolat. Întrucât căldura se pierde la fel de repede pe cât este produsă, ferestrele sunt o componentă foarte importantă în calcularea costurilor de încălzire a locuințelor.

Ce poți face în legătură cu această pierdere?

rulouri exterioare ferestre

Sursă foto Freepik

Departe, însă de a trage deja concluzii dezamăgitoare, există și soluții practice pentru a economisi energia electrică și căldura în locuința ta. pentru a scuti costuri inutile la factura de întreținere, poți alege să integrezi un sistem de rulouri exterioare și să eviți folosirea aerului condiționat pe ciclu de încălzire. 
Și nu ne referim la o acoperire dată de perdelele obișnuite sau chiar la jaluzele clasice, fiindcă și acestea permit o cantitate semnificativă de aer cald să scape din locuința ta, iar acest aspect nu este de dorit atunci când temperaturile încep să scadă.
Sistemul de rulouri exterioare este special conceput pentru a preveni transferul de căldură din interiorul casei tale. Niște rulouri exterioare montate la ferestre vor reduce mare parte din căldura pierdută prin ferestre pentru a-ți face casa mai confortabilă, costurile de încălzire se vor putea minimiza și vei ajuta în acest fel și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Sună bine până aici, nu?

Iată cum te ajută sistemele de rulouri exterioare în conservarea temperaturii constante

Lamelele folosite în sistemul de rulouri exterioare sunt umplute cu spumă poliuretanică, același material izolant care este utilizat și în frigidere și congelatoare, oferind garantat izolare termică eficientă. Acest strat izolator permite sistemului de rulouri exterioare să prevină pierderea de căldură printr-o fereastră cu până la 90%!
Sistemul de rulouri exterioare este instalat pe partea exterioară ferestrei și când este complet închis acoperă complet sticla. Datorită acestui sistem extrem de eficient, aerul cald este oprit în interior. Prin reducerea drastică a cantității de căldură pierdută, sistemul de rulouri exterioare contribuie la economisirea costurilor de energie ale încălzirii unei case cu 30-40%. Utilizarea mai mică a combustibilului și gazului este, de asemenea, un pas important pentru un mediu mai curat.
Ești curios să aflii care sunt cele 3 motive pentru care să optezi și tu pentru un sistem complet de rulouri exterioare? Rămâi în continuare alături de noi, fiindcă urmează să le descoperi chiar în rândurile de mai jos!

1. Sistemul de rulouri exterioare este ideal pentru securitatea locuinței tale!
Nu fi surprins când citești rândul de mai sus. Din păcate, chiar și astăzi o mulțime de locuințe slab protejate cad pradă hoților. Din fericire, există o mulțime de metode inteligente prin care poți să îți protejezi locuința fără să atragi suspiciuni.
Spre exemplu, dacă alegi să instalezi un sistem complet de rulouri exterioare, nici nu vei da de bănuit că l-ai instalat din acest motiv. Însă, pe lângă scopul lui principal – acela de a conserva temperatura din locuința ta – un sistem de rulouri exterioare te va proteja subtil și de atacuri nedorite.
În special, sistemul de rulouri exterioare este ideal atunci când călătorești mult îți lași casa nesupravegheată pentru perioade mai lungi de timp. Ele sunt, de asemenea, potrivite pentru casele de vacanță care sunt închise pe timp de iarnă.

2. Reduci orice zgomot exterior dacă optezi pentru un sistem de rulouri exterioare
Când a fost ultima dată când te-ai bucurat de un somn liniștit lipsit de orice sursă perturbatoare? Dacă răspunsul nu este unul prea fericit, atunci ar trebui să iei în considerare modalitatea în care izolezi fonic locuința.
Un sistem de rulouri exterioare reduce semnificativ pătrunderea zgomotelor exterioare în locuința ta. Ai vecini gălăgioși sau locuiești într-o zonă aglomerată? Stai fără griji! Cu ajutorul unui astfel de sistem de rulouri exterioare instalat pe ferestre nu vei mai fi niciodată privat de un somn odihnitor! 

3. Alege un sistem motorizat de rulouri exterioare!

rulouri exterioare ferestre

Cea mai recentă tendință acum este motorizarea. Acest lucru îți permite să controlezi sistemul de rulouri exterioare din interiorul casei cu o telecomandă. Sistemul de rulouri exterioare Tende.ro sunt automatizate cu 3 tipuri de tehnologii: Somfy, Nice și CFT. Nu este necesară nici o cheltuială în plus pentru angajarea unui electrician. Nici măcar nu este nevoie să te ridici din pat. Doar o apăsare de buton și ești protejat și în întuneric complet.
Pe de altă parte, poți de asemenea să optezi și pentru rulouri exterioare cu acționare manuală, dacă preferi acest lucru. Niște rulouri exterioare acționate manual pot fi la fel de ușor deschise și închise cu un troliu cu curea sau cu un mini-bobinator de bandă. Acestea sunt instalate intern în cameră.
Sistemul de rulouri exterioare reprezintă o modalitate practică, atractivă și rentabilă de a oferi securitate și izolare atât caselor, cât și apartamentelor. Iar în ceea ce privește întreținerea sistemului de rulouri exterioare, poate fi curățat cu apă și săpun, deci nu trebuie să depui un efort suplimentar în menținerea și întreținerea acestora. Totuși, reține că dacă alegi un sistem de rulouri exterioare motorizate, acestea trebuie verificate și testate în fiecare an pentru a te asigura că funcționează corect!