Tipuri de profile tamplarie PVC pentru casa ta: ce alegi între termopan Rehau și termopan Salamander?

Tipuri de profile tamplarie PVC pentru casa ta: ce alegi între termopan Rehau și termopan Salamander?

16.06.2022

Sunt două motive pentru care te afli aici în acest moment: fie îți dorești să renovezi casa în care locuiești cu un nou sistem de profile tamplarie PVC fie vrei să alegi alte tipuri de ferestre PVC pentru noua ta casă.

Probabil ai auzit de tipurile de profile tamplarie PVC de la Rehau și Salamander. Aceste două sisteme sunt printre cele mai populare de pe piață la momentul actual și ambele profile tamplarie PVC au propriile lor beneficii unice. Cu toate acestea, o decizie poate fi luată doar în momentul în care cunoști toate detaliile.

Înainte, totuși, de a începe demersul comparativ între cele două tipuri de profile tamplarie PVC, este necesar să punctăm rolul decisiv al acestui material. Rămâi în continuare alături de noi și vei descoperi cum poți beneficia de siguranță și confort la cel mai înalt nivel alegând produsele potrivite.

Uși și ferestre PVC: Alege calitate cu gama de profile tamplarie PVC

profil termopan geam termopan deschidere culori

Ramele PVC de ferestre și uși joacă un rol decisiv în promovarea izolației termice eficiente din punct de vedere energetic și al costurilor întreținerii unei locuințe. Materialele precum PVC, aluminiu și lemnul au toate avantajele și dezavantajele lor.

Cu toate acestea, gama de profile tamplarie PVC devine din ce în ce mai apreciată pentru rame de ferestre PVC eficiente din punct de vedere energetic. Ferestrele PVC se mândresc cu valori de izolare mai bune decât cele din aluminiu și lemn, ceea ce le face ideale pentru utilizare largă.

Cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație a profilelor PVC, ferestrele pot fi fabricate în mod eficient și rentabil. Prin urmare, dacă ești în căutarea unui cadru de fereastră care să te ajute să reduci costurile energetice, un termopan PVC este soluția potrivită.

Care sunt criteriile în funcție de care alegi profile tamplarie PVC?

deschidere gri termopan culoare sticla camere

Când vine vorba de alegerea ușilor și ferestrelor pentru casă, este important să selectezi materiale care să ofere atât frumusețe de durată, cât și durabilitate. Selectarea unor profile tamplarie PVC a devenit alegerea preferată de proprietarii de case și de constructorii de apartamente din mediul urban.

Produsele PVC sunt puternice, ușoare și rezistente la intemperii, ușor de întreținut și care își păstrează forma în timp. În plus, selecția de profile tamplarie PVC oferă o excelentă izolare fonică și eficiență termică, ceea ce îl face o opțiune confortabilă atât pentru locuințe, cât și pentru întreprinderi. Cu numeroasele sale beneficii, nu este de mirare că ușile și ferestrele cu profile tamplarie PVC devin noul standard în construcțiile moderne.

Profile tamplarie PVC Salamander sau Rehau?

profile tamplarie PVC termopan lei magazinul online

Dar, înainte de a opta pentru profile tamplarie PVC este necesar să cunoști principalele criterii de selecție pentru produsele disponibile pe piață. Cel mai probabil ai auzit de profile tamplarie PVC Salamander și profile tamplarie PVC Rehau, fiindcă acestea sunt cele mai populare.

Totuși, câte lucruri știi despre cele două tipuri de profile tamplarie PVC? Și, mai important, cum știi cum să faci alegerea între cele două? Sunt câteva lucruri la care să fii atent atunci când alegi între profile tamplarie PVC Salamander și Rehau și ți le prezentăm în continuare pe fiecare.

#1. Profile tamplarie PVC în funcție de protecția termică

Protecția termică a unor profile tamplarie PVC este unul dintre cele mai importante criterii pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi marca potrivit pentru casa ta. Haide să facem o scurtă analiză între coeficientul de transfer termic al profilelor Salamander versus Rehau.

Profilul Rehau Euro 70 oferă o protecție termică mai bună decât profilul Salamander Evolution 92, dar chiar și așa, diferențele sunt foarte mici. Ca să îți faci o idee clară între cele două: produsele Rehau au un coeficient de transfer termic de 1,2 W/m2K, în timp ce produsele Salamander dispun de o izolare termică de până la 0,72 W/m2K.

Chiar dacă diferențele sunt mici, ele pot face o mare diferență uriașă pe partea de întreținere pe timp de iarnă pentru proiectul tău cu profile tamplarie PVC. De aceea, fii pregătit să faci alegerea în funcție de nevoile tale pentru a obține cele mai bune rezultate per total.

#2. Profile tamplarie PVC în funcție de adâncimea de montaj

ferestre pvc deschidere gri camere termopan

Ia în calcul adâncimea de montaj, fiindcă aceasta va determina de asemenea capacitatea sporită de a izola termic cât mai bine locuința ta. Printr-o adâncime corespunzătoare oferi o barieră suplimentară împotriva transferului de căldură, ceea ce face ca locuința ta să fie mai confortabilă pe tot parcursul anului.

Majoritatea producătorilor de profile tamplarie PVC oferă diferite adâncimi de instalare pentru produsele lor. Standardul este o adâncime de 70 mm, dar există și profile cu o adâncime de montare mai mare de 70 mm. Prin comparație, Rehau Euro (70 mm) este surclasat de tipurile de profile tamplarie PVC Salamander, care propun o adâncime de montaj de 92 mm.

#3. Profile tamplarie PVC în funcție de gradul de izolare fonică

De regulă, mai alegi profile tamplarie PVC și în funcție de gradul de izolare fonică. Izolarea sunetului este dată de straturile de sticla, care ajută la împiedicarea pătrunderii undelor sonore în locuință.

Mai mult decât aceste straturi prin aplicarea unor garnituri speciale care îmbunătățesc gradul de etanșare, undele sonore sunt blocate. Atât marca Salamander, cât și Rehau propun clasa 5 de izolare fonică, pentru ca tu să te poți bucura de liniște deplină în interiorul locuinței tale.

Deci? Ce profile tamplarie PVC vei alege?

Chiar și alegerea unui termopan poate fi o sarcină dificilă, însă dacă alegi serviciile Tende.ro, noi îți putem oferi asistență și montaj gratuit pentru proiectul locuinței tale. Preferințele clienților noștri diferă și am dus la bun sfârșit atât proiecte Rehau, cât și Salamander sau alte tipuri de profile tamplarie PVC. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale, iar alegerea va sta întotdeauna în mâinile tale. Ia legătura cu noi și te vom îndruma să iei cea mai bună decizie pentru proiectul tău!

Hai pe Tende.ro să vezi oferta noastră de profile tamplarie PVC!

Te invităm să arunci o privire pe oferta noastră online de profile tamplarie PVC chiar acum. Vei descoperi o selecție variată de producători de profiluri geam termopan din care poți găsi marca potrivită pentru proiectul casei tale. Montajul este gratuit, iar specialiștii Tende.ro oferă asistență pentru tot procesul de lucru.