Descoperă beneficiile unei pergole retractabile pe terasa casei tale

Descoperă beneficiile unei pergole retractabile pe terasa casei tale

14.03.2022

Îți place să petreci timp în aer liber, dar te temi de fiecare dată de gândul că trebuie să te retragi imediat în casă la primul strop de ploaie? Pergola retractabilă ar putea fi soluția perfectă pentru tine, în special dacă îți dorești să îți fructifici spațiile exterioare cu un sistem din aluminiu de înaltă calitate.

Sistemele de acoperire cu pergole retractabile oferă adăpost de soare, ploaie și vânt, ceea ce le face o alegere excelentă pentru spațiile de locuit în aer liber. Acestea pot fi atașate sau detașate de casa și pot fi personalizate pentru a se potrivi nevoilor tale de design și amplasare.

Te invităm să descoperi beneficiile oferite de sistemele de pergole retractabile și vom discuta despre câteva trenduri și idei de amenajare a grădinii cu structuri de acoperire din aluminiu. Citește în continuare acest articol și vei descoperi unele dintre cele mai convingătoare avantaje pentru care să alegi un sistem de pergole retractabile.

 

Pergole retractabile terase: Trenduri de primăvară pentru amenajarea grădinii

pergole retractabile terase

Ceea ce o dată era denumit acoperiș de terasă este acum numit în mod obișnuit pergola retractabila sau bioclimatică retractabilă. Pergola retractabila din aluminiu oferă adăpost împotriva soarelui, ploii și vântului, extinzând în același timp spațiul de locuit al casei tale, grație stâlpilor săi de susținere care pot fi atașați sau detașați în funcție de cum vrei să o amplasezi.

Gama de pergole retractabile propune pentru anul 2022 o varietate de stiluri și modele de design prin care fiecare proprietar își poate evidenția stilul arhitectural al locuinței sale cu ajutorul materialelor, al ideilor de amplasare și culorilor folosite pentru structura de pergole retractabile.
Principalele trenduri în materie de pergole retractabile de anul acesta includ tonuri și culori calde ce pot fi realizate prin structuri din lemn vopsit, integrarea iluminatului LED direct în acoperiș și combinarea materialelor pergolei: lemnul și aluminiul.

Lemnul poate fi folosit pentru structura unei pergole retractabile, în timp ce pentru un acoperiș retractabil se va folosi, bineînțeles, un material durabil, preponderent alegerea populară va fi pentru aluminiu.

 

Cum alegi materialul potrivit pentru o pergola retractabila?

Atât pentru pergolele retractabile, cât și pentru cele bioclimatice recomandarea tuturor specialiștilor în tâmplărie PVC este să optezi pentru aluminiu ca material de bază. Motivele sunt cât se poate de clare: este un material durabil, rezistent la fenomene meteo nefavorabile, nu se oxidează și poate fi menținut în stare intactă o perioadă îndelungată.

Cu toate acestea, diferitele modele de pergole retractabile în design boem sau pentru crearea unei atmosfere feerice în grădină pot fi obținute cu ajutorul lemnului ca material principal. Lemnul poate, la fel ca aluminiul, să fie vopsit în diferite culori, așa încât să creezi exact stilul dorit în gradina ta.
Însă, ca să îți răspundem la întrebare propriu-zis, poți alege atât lemn cât și aluminiu pentru sistemul tău de umbrire cu pergole retractabile și să te bucuri de structuri rezistente.

Totuși, ar fi bine ca indiferent dacă faci alegerea cu gândul la lemn să optezi măcar pentru acoperiș retractabil din aluminiu cu lamele din același material. Nu vei regreta, fiindcă un astfel de acoperis este mult mai rezistent și optim pentru condiții meteo de tot felul.

 

Combina materialele unei pergole retractabile pentru un plus estetic pe terasa casei!

materiale pergole retractabile

Gândește-te doar, cum va arăta o pergolă retractabilă cu stâlpi din lemn alb și acoperiș retractabil din aluminiu solid, vopsit tot într-o nuanță caldă. Vei crea un adevărat sanctuar boem chiar în interiorul curții tale, fără să depui prea mult efort.

Alege să lucrezi cu Tende.ro și vei beneficia de materiale de înaltă calitate, marca Somfy cu care terasa casei tale va arăta spectaculos prin integrarea unor sisteme speciale de pergole retractabile cu acționarea acoperișului prin telecomandă.

 

Cu ce te ajută pergola retractabilă pe terasa casei?

Adăugarea unei pergole retractabile pe terasă sau în curtea ta nu numai că oferă o umbrire excepțională pentru zonele în care petreci timp în mod obișnuit, dar ajunge să prezinte chiar și un interes arhitectural.
Imaginează-ți o versiune de pergola retractabilă din aluminiu, complet neagră care se potrivește perfect cu o verandă alb-lemnoasă. Grație asocierii acestor două culori, vei crea un spațiu care sugerează mai mult spațiu interesant și armonios. În plus, mai poți integra o bancă simplă atașată de acoperiș pentru a completa frumos acest cadru deosebit.

Dincolo de efectul vizual desăvârșit, o pergola retractabila îți poate amenaja funcțional terasa, oferind solutii viabile pentru probleme precum scurgerile de apă în timpul ploilor torențiale, păstrarea temperaturii optime pe veranda casei și chiar protejarea locuinței de alte fenomene meteorologice nefavorabile.

 

Idei ingenioase pentru transformarea grădinii cu pergole retractabile terase

Sunt o mulțime de moduri în care te poți folosi de sistemele de pergole retractabile atât vara, cât și iarna. Terasele vor fi protejate termic și vor arăta spectaculos cu o singura intervenție din partea ta: integrarea unui sistem de pergole retractabile. Te invităm să arunci o privire pe câteva dintre cele mai ingenioase idei de amenajare a teraselor cu pergole retractabile automate.

 

Sisteme de acoperire cu pergole retractabile: cadrul perfect pentru gradina ta

sisteme de acoperire cu pergole

Pergolele retractabile pot fi regăsite adesea în grădini și este ușor de înțeles de ce. Această configurație uimitoare are o structură robustă, înconjurată de verdeață luxuriantă și arată ca o frumoasă declarație adusă naturii. Pergola servește ca o intrare care te poartă către o terasă simplă și câteva scaune confortabile din care să vă bucurați de vedere la grădină.

 

Folosește pergolele retractabile ca extensie a casei

pergole retractabile casa

Designul unei pergole retractabile nu este doar frumos, ci și extrem de funcțional, întrucât poți beneficia de un aspect unic care mărește vizual spațiul existent în grădina sau curtea ta. Aproape că vei fi de acord că după instalarea unei pergole retractabile, exteriorul casei va fi cu mult mai mare decât înainte de montaj.

 

Setează ambientul perfect pentru gradina cu un acoperiș retractabil iluminat LED

pergole retractabile gradina

Modul perfect de a-ți transforma terasa este cu ajutorul integrării iluminatului LED direct pe acoperisul pergolei! Dacă optezi pentru lumini LED cu lumină caldă care se înfășoară ușor, acestea vor oferi un aspect elegant, păstrând în același timp lumina în interior pe timp de noapte, astfel încât armonia pe terasă să nu se termine atunci când apune soarele.

 

Conturează un ambient de vacanță cu ajutorul pergolelor retractabile

Pergola retractabilă este un element esențial pentru crearea unei oaze de liniște și armonie în curtea din spate. Aceasta oferă umbră, caracter și frumusețe spațiului, oferind în același timp siguranță cu cadrul său robust.

Cu tot acest potențial, s-ar putea să crezi că un joc al tonurilor și al culorilor nu merită abordat în conturarea aspectului central al terasei tale. Totuși, ai putea încerca să renunți la nuanțele clasice și să optezi pentru culori mai vii care să te poarte cu gândul la vacanță de fiecare dată când stai la o cafea în curtea casei tale.

 

Descoperă oferta de pergole retractabile de la Tende.ro pentru amenajarea terasei!

Soluțiile versatile oferite de sistemele de pergole retractabile asigură spații exterioare umbrite, cu copertine retractabile care pot fi acționate în mod automat printr-o telecomandă sau direct de pe propriul smartphone.

La Tende.ro, poți alege dintr-o gamă variată de modele de pergole retractabile pentru a găsi combinația perfectă de culori și stiluri pentru terasa locuinței tale. În plus, sistemele retractabile sunt ușor de instalat și operat, ceea ce le face o alegere convenabilă pentru orice spațiu. 
Intră chiar astăzi în contact cu specialiștii Tende.ro și află mai multe despre opțiunile tale în materie de pergole retractabile! Cu siguranță vei găsi câte un tip de acoperiș retractabil potrivit pentru spațiul tău de locuit în aer liber!

Pentru un plus de confort și mai multă tehnologie, descoperă și oferta noastră de pergole bioclimatice