Inchidere terasa: idei practice de amenajare a grădinii tale

Inchidere terasa: idei practice de amenajare a grădinii tale

14.07.2021

Cine nu visează la un climat care să îți permită să te bucuri în mod constant de terasa frumos amenajată a casei tale? Dacă ai putea, cel mai probabil, te-ai instala de dimineața devreme, până seara târziu pe terasa casei să te bucuri de aerul curat. Cam acesta ar fi și motivul pentru care ai optat pentru o casă și nu pentru apartament, nu?

Și atunci, de ce să nu profiți la maximum de locuința ta și de opțiunile pe care le ai pentru a te simți excelent pe terasa casei? Partea cea mai bună este că poți crea oaza ta de liniște și relaxare chiar în confortul locuinței tale! Cu ajutorul unor sisteme speciale de inchidere terasa poți răsufla ușurat, fiindcă există suficiente modalități în care terasa ta poate fi transformată în spațiul acela din care să nu îți mai vină să pleci niciodată!

Că alegi să îți muți locul în care lucrezi de acasă din birou pe terasă, ori că preferi să inviți prietenii la grătar și să vă relaxați pe verandă, poți opta pentru varianta de terase inchise cu sticla glisanta, iar în acest fel să protejezi locul de relaxare de condițiile meteo nefavorabile sau să instalezi niște rulouri transparente terase pentru un strop de intimitate oricând dorești. Simte-te liber să faci alegerile care te reprezintă! Nu ești limitat decât de propria imaginație atunci când alegi să îți reamenajezi spațiul verde.

Dornic să dai un suflu nou spațiului tău verde?

Ești în căutarea unor idei practice de amenajare? Ce bine! Rămâi alături de noi și urmează să descoperi o mulțime de modalități în care poți să îți transformi veranda sau grădina casei tale în locul ideal de luat masa cu prietenii sau în care să te relaxezi. 

Specialiștii Tende.ro vin în întâmpinarea curiozităților tale referitoare la sistemele de inchidere terasa și îți propun opțiuni practice și versatile de amenajare și acoperire a spațiului verde. Iată ce poți afla citind acest articol:

  • Idei de amenajare și inchidere terasa 
  • Ce avantaje ai dacă optezi pentru terase inchise cu sticla glisanta?
  • Să alegi sau nu rulouri transparente terase?

Idei de amenajare și inchidere terasa 

Sistemul de inchidere terasa îți oferă, în primul rând, posibilitatea să te bucuri de o zonă exterioară ferită de vânt, ploi abundente și soare dogoritor. Îți poți petrece, așadar, timpul pe terasa casei fără să îți faci probleme că vremea te va necăji și vei fi nevoit să te retragi în interior.

Pentru aceia care preferă un pic mai multă protecție, există opțiunea de a extinde terasa acoperită și de a monta rulouri transparente terase sau chiar uși glisante din sticlă, un sistem audio și, bineînțeles încălzire! Când alegi să îți reconfigurezi grădina și spațiul verde, specialiștii Tende.ro recomandă optarea pentru o investiție pe termen lung, de care să beneficiezi în toate anotimpurile!

Opțiunea de inchidere terasa cu încălzire transformă terasa într-o autentică cameră de locuit chiar în spațiul verde. Te bucuri de cele mai bune avantaje ale ambelor lumi: ai o cameră confortabilă în aer liber, dar și un spațiu de locuit suplimentar, ori de câte ori simți nevoia să te retragi pe terasă!

Inchidere terasa cu sticla

inchidere terasa sticla

Știai că pentru a adăuga o valoare estetică spațiului tău verde poți opta pentru terase inchise cu sticla glisanta? Principalul motiv pentru care acest tip de inchidere terasa este printre cele mai preferate de clienții Tende.ro, ar fi acela că sticla permite trecerea luminii naturale, ceea ce crește vizual spațiul pe care îl ai la dispoziție.

În ceea ce privește securitatea cu acest tip de incintă, sticla laminată sau de securitate este cea mai potrivită pentru acest stil. O altă opțiune pentru locurile în care temperaturile sunt extreme este alegerea geamurilor duble cu o cameră de aer. Sticla este un material izolant termic excelent, care îți va aduce multe beneficii pentru prețul pe care îl plătești.

Terase inchise cu ferestre mari

O altă opțiune viabilă în momentul în care dorești să protejezi terasa casei tale de vânt sau alte condiții nefavorabile, însă totuși îți dorești să ai parte de prospețimea aerului în fiecare zi, este să instalezi ferestre mari sau să optezi pentru terase inchise cu sticla glisanta. 

Ce avantaje ai dacă optezi pentru terase inchise cu sticla glisanta?

sticla inchidere terasa

În cazul în care te-ai convins că varianta de terase inchise cu sticla glisanta s-ar potrivi cel mai bine spațiului tău exterior, te felicităm pentru decizie! Geamurile glisante sau culisante trebuie să te trimită instant cu gândul la protecție și izolare termică. 

Un alt avantaj evident al teraselor închise cu sticla este că oferă un efect vizual mărit datorită sticlei amplasate pe arhitecturile exterioare. În acest fel, spațiul ocupat de amprenta casei este „câștigat” prin iluzia optică dată de amplasarea sticlei pe toți pereții exteriori.

Sistemul de inchidere terasa cu geamuri din sticlă permite utilizarea practică a spațiului exterior pe toată durata anului, fie că este vorba despre o vară secetoasă sau o iarnă geroasă. Fiind perfect adaptat pentru a rezista intemperiilor de orice natură, opțiunea de terase inchise cu sticla glisanta îți vor da posibilitatea de a utiliza practic zona exterioară oricând dorești.

Să alegi sau nu rulouri transparente terase pentru spațiul tău exterior?

rulouri transparente  

Iată o întrebare la care tu singur îți vei găsi răspuns. Noi îți putem prezenta ce poți face cu niște rulouri transparente terase, felul în care te poți bucura de protecția oferită de acestea și modul în care le poți integra în exteriorul casei. De acolo, alegerea rămâne la tine și în funcție de viziunea pe care o ai, găsești pe Tende.ro o mulțime de variante de inchidere terasa.

Închiderea unui foișor cu rulouri transparente terase sau supranumitele copertine reprezintă o modalitate eficientă de a acoperi zona de luat masa de posibile averse de ploaie sau vreme urâtă. În funcție de materialul pe care îl alegi, poți opta pentru PVC transparent, pentru a nu obtura vederea spre terasă, dar mai poți alege și varianta de pânză.

Ce îți putem spune despre acoperirea zonei exterioare cu rulouri transparente terase este că acest sistem se adaptează cu ușurință oricărei forme geometrice, fiind deopotrivă potrivit pentru terase, foișoare, cupole și oricare alte aplicații exterioare în care vizibilitatea este esențială. De altfel, este un sistem avantajos din punctul de vedere al costurilor de montaj și întreținere și are o durată de viață de peste 5 ani dacă este depozitat și întreținut corespunzător.

Acum că ai toate aceste informații, la final tot pe tine te întrebăm: ce idee de inchidere terasa preferi? În funcție de construcția și spațiul amenajat, te invităm să consulți oferta noastră care ți se pare că te avantajează și să ne anunți când dorești să dai startul proiectului de inchidere terasa!