Pergole bioclimatice vs. pergole retractabile: ce alegi?

Pergole bioclimatice vs. pergole retractabile: ce alegi?

20.06.2021

Imaginează-ți grădina casei tale pe perioada anotimpului rece. Te-ai gândit cum în fiecare an trebuie să protejezi mobilierul de grădină sau terasa frumos amenajată? Există soluția care te va  scuti de această problemă. Poate ai auzit deja de pergole și cum acestea sunt răspunsul pentru  tine. Însă, ai văzut că există mai multe tipuri de pergole, iar acum ești nehotărât. Care pergole sunt  potrivite pentru tine? Astăzi îți vom prezenta două tipuri de pergole: pergole bioclimatice și pergole retractabile. Vei putea decide chiar tu care opțiune este mai bună pentru tine.  

Ce sunt aceste pergole?  

Se întâmplă des confuzia dintre pergole și alte opțiuni de amenajare a spațiilor deschise. Înainte de  a-ți prezenta cele două tipuri de pergole pe care le recomandăm, este important să știi cum  definim aceste pergole. Pergolele sunt sisteme automate de copertine concepute pentru a  transforma spațiile deschise în spații închise.  

Poți alege pergole și pentru alte spații, nu doar pentru grădina casei tale. Dacă ai o cafenea, un  restaurant sau o terasă, de exemplu, poți alege pergole pentru a proteja aceste spații. Astfel, vei  putea utiliza spațiile pe toată durata anului, indiferent de anotimp.  

Care este structura unei pergole? 

Dacă te întrebai care este structura acestui sistem automat de pergole, să știi că este una chiar  simplă. Un beneficiu al acestor pergole este instalarea rapidă. Neavând o structură complicată,  pergolele pot fi montate într-un timp extrem de scurt. Structura unei pergole este formată din  coloane, bări de aluminiu și părțile de prindere din oțel inoxidabil. 

3 motive pentru care grădina ta are nevoie de pergole 

Spațiul exterior al casei tale poate fi înfrumusețat în diferite moduri. Fie că ai ales să amenajezi o  terasă sau ai optat pentru un mobilier de grădină, te poți bucura de acestea doar pe perioada  anotimpului cald. Chiar și atunci, spațiul exterior al casei tale poate avea de suferit din cauza ploilor  sau a vântului. Vremea poate fi foarte capricioasă uneori, de aceea grădina ta are nevoie de  pergole. 

• Oferă protecție grădinii tale 

Indiferent de anotimp, grădina ta nu va avea de suferit. Te poți bucura de momente relaxante în  aer liber datorită protecției pe care aceste pergole o oferă spațiului exterior al casei tale.  

• Spațiul exterior are un design estetic și elegant

Mai mult decât protecție, datorită acestor pergole, grădina ta va avea un design estetic și elegant.  Multe persoane optează pentru pergole tocmai din acest motiv, pentru a-și înfrumuseța spațiul  exterior al casei. Datorită capacității unei pergole de a fi instalată în zone dependente sau  independente, aceasta permite închiderea estetică și funcțională a tuturor tipurilor de spații.  

• Oferă durabilitate în condiții meteorologice nefavorabile 

Prin liniile moderne, aspectul elegant și estetic, sistemele de pergole îți vor oferi soluții permanente în funcție de nevoile tale. Pergolele sunt rezistente la condițiile climatice și îți oferă  durabilitate în condiții meteorologice nefavorabile. Alegând pergole pentru exteriorul casei tale, nu  vei mai fi îngrijorat din cauza vremii.

Pergole bioclimatice: ce sunt și de ce ai nevoie de ele  

Când spui pergole bioclimatice, te gândești instant la mult mai multă tehnologie. Spre deosebire de  pergolele clasice, când alegi pergole bioclimatice beneficiezi de controlul tuturor funcțiilor pe care  acestea ți le oferă.  

Montarea unei pergole bioclimatice îți va permite:  

• să stabilești unghiul de pătrundere al luminii 

• să alegi între retractare parțială sau completă a acoperișului  

• să alegi montarea ei fie liberă, pe zid sau construcție de colț 

Aceste pergole bioclimatice sunt elemente de construcție premium. De aceea, sunt extraordinar de  rezistente la vânt sau ploaie și suportă o greutate considerabilă de zăpadă. Pergolele bioclimatice  îți vor proteja fără nici o problemă grădina. 

• Prin ce se caracterizează pergolele bioclimatice? 

pergole

Pergolele bioclimatice au specificații tehnice unice. Există patru caracteristici tehnice care definesc  aceste pergole bioclimatice, față de orice alt tip de pergole:  

1. Eficiența materialelor: sunt construite din aluminiu pentru a nu aplica presiune pe  structura pergolei 

2. Motorizarea sistemelor: sunt acționate electric, cu ajutorul unei telecomenzi sau a  unor aplicații mobile  

3. Automatizare: pot fi dotate cu senzori de lumină, ploaie sau temperatură, conectați cu  un sistem inteligent, care va acționa automat pergola în funcție de condițiile exterioare 4. Drenaj: apa nu va trece niciodată de acoperiș și nu vor exista acumulări de apă  

• Tipuri de pergole bioclimatice 

Deși poate părea că există un singur tip de pergole bioclimatice, acestea sunt de mai multe feluri.  Când iei în considerare achiziționarea unei pergole bioclimatice, este foarte important să știi ce  design ar fi mai potrivit pentru grădina ta. Poți alege dintre patru tipuri de pergole bioclimatice.  

În funcție de aspectul pe care dorești să îl aibă, poți opta pentru pergole bioclimatice: 

• atașate de construcție 

• independente 

• fără structură 

• în consolă  

• Care sunt beneficiile unei pergole bioclimatice? 

pergola terasa

Dacă te întrebai care sunt beneficiile unei pergole bioclimatice și nu ți-am răspuns la întrebare  până acum, să știi că există avantaje numeroase. Alegerea unei pergole bioclimatice reprezintă o  variantă modernă și performantă. Beneficiile principale ale unei pergole bioclimatice sunt  tehnlologia, utilizarea pe toată durata anului, iluminarea și protecția.

Elementele unei pergole bioclimatice sunt secretul pentru iluminare și protecție. Lamelele  ajustabile permit controlul luminii și al ventilației. Vei beneficia de cel mai bun raport lumină  naturală - umbră și, în același timp, de protecție.  Poți utiliza o pergolă bioclimatică pe toată durata anului, deoarece aceste pergole pot fi închise cu  sticlă securizată datorită sistemelor de izolare performantă.  

Tehnologia unei pergole bioclimatice permite menținerea unei temperaturi constante și distribuie  strategic curenții de aer. Datorită sistemelor tehnologice integrate vei avea parte de un mediu ideal  atât în interior, cât și în exterior.  

Când recomandăm pergole bioclimatice? 

Alegerea unei pergole bioclimatice va aduce mai multă valoare spațiului exterior al casei tale. Te  vei bucura de activități în aer liber datorită confortului oferit. Îți recomandăm să optezi pentru  pergole bioclimatice dacă dorești să îmbunătățești aspectul grădinii tale, oferindu-i în același timp  protecție.  

Pergole retractabile: cu ce diferă față de pergole bioclimatice?

Acum, poate te întrebi care este diferența dintre pergole bioclimatice și pergole retractabile. Ei  bine, ambele tipuri de pergole sunt sisteme automate de copertine. Ambele au o structură solidă și pot fi închise cu sticlă securizată sau cu sistem de umbrire. Există, însă, câteva diferențe între ele. Cele două tipuri de pergole diferă în funcție de tipul acoperișului, materialul din care sunt fabricate  și volumul de zăpadă suportat. 

Acoperișul pergolelor retractabile poate avea diferite forme, este din membrană PVC și poate fi doar culisat. Față de acoperișul unor pergole bioclimatice, în cazul pergolelor retractabile acesta  suportă un volum mai mic de zăpadă.  

Pergole bioclimatice vs pergole retractabile 

După cum ai observat, alegerea unor pergole bioclimatice înseamnă mai mult control și tehnologie, fiind mult mai versatile. Pergolele retractabile, în schimb, sunt categoria principală de pergole. Putem considera că pergolele bioclimatice sunt o subcategorie distinctă a pergolelor retractabile. Ambele tipuri de pergole oferă o gamă variată de beneficii. Totul ține de ce viziune ai tu pentru a-ți  amenaja sau reamenaja terasa sau grădina ta.  

Alege cele mai bune pergole în funcție de nevoile tale! 

Acum că știi toate beneficiile unei pergole bioclimatice și a unei pergole retractabile, rămâne doar să alegi între cele două. Ia în considerare toate aspectele prezentate pentru a face cea mai bună  alegere. Grădina ta merită să arate bine toată perioada anului, iar tu să te bucuri de momente frumoase datorită noii tale pergole!