Balustrade inox cu sticla, din lemn sau balustrade din piatră? Ce alegi pentru amenajări interioare și exterioare moderne?

Balustrade inox cu sticla, din lemn sau balustrade din piatră? Ce alegi pentru amenajări interioare și exterioare moderne?

12.07.2022

Tendința de a include balustrade interioare și exterioare a luat amploare în ultima perioadă. Acest lucru nu se datorează exclusiv esteticii, ci mai degrabă aspectului funcțional pe care îl oferă o construcție de balustrade inox cu sticla în jurul unei scari, pentru închiderea balconului sau a chiar pentru cea a terasei.

În timp ce balustradele pot fi construite dintr-o varietate de materiale — inclusiv lemn, metal sau piatră — combinația dintre inox și sticlă pentru balustrade a devenit extrem de populară datorită nenumăratelor avantaje din punctul de vedere al rezistenței și al design-ului.

Dacă ești curios să afli de ce gama de balustrade inox cu sticla reprezintă o alegere mult mai înțeleaptă atât pentru amenajările interioare, cât și pentru cele exterioare, te invităm să rămâi în continuare alături de noi.

Materiale și tipuri de balustrade pentru amenajarea locuinței tale

balustrade inox cu sticla scari din lemn balustrade inox interior

Balustrada oferă suport și acționează ca o măsură de siguranță pentru amenajările interioare și exterioare ale locuinței tale. De regulă, alegi să integrezi balustrade inox cu sticla sau alte tipuri de materiale de jur-împrejurul unor scari sau pentru a împrejmui balconul ori terasa.

Pe piață există o mulțime de modele și materiale de balustrade din care poți face alegerea potrivită pentru stilul locuinței tale, cât și pentru cerințele funcționale de proiectare. Cu toate acestea, materialul pe care îl vei alege ar trebui să fie în acord cu stilul aplicației în care urmează să incluzi balustrada, cu scopul acelei balustrade (dacă este vorba de siguranță sau de estetică) și de bugetul de care dispui.

Prin urmare, astfel de lucrari sunt realizate din materiale variate: de la balustrade din lemn și piatră naturală, până la combinații de materiale care îmbină rezistența cu fragilitatea pentru un plus estetic, cum este cazul modelelor de balustrade inox cu sticla.

Balustrada din lemn

balustrada din lemn scari lemn pret servicii

Balustradele din lemn continuă să fie o alegere populară pentru mulți proprietari, deoarece oferă un aspect clasic și cald la costuri medii. Fiind din lemn, acestea vin, de asemenea, într-o mulțime de forme și dimensiuni pe care le poți personaliza după bunul tău plac.

Deși balustradele din lemn sunt, fără îndoială, frumoase, acestor modele de balustrade li se asociază unele probleme inerente care trebuie luate în considerare înainte de a face o achiziție. Principalul dezavantaj când vine vorba despre lemn este acela că se va potrivi exclusiv pentru amenajări interioare, din cauza unei rezistențe mai precare.

Chiar și lemnul dur poate ceda în timp la daune cauzate de factorii externi. Condițiile meteo nefavorabile împreună cu schimbările bruște de temperatură și umiditatea crescută pot duce automat la degradarea timpurile a lemnului.

Balustrada din piatră naturală

Piatra naturală este un alt material pe care să îl incluzi în amenajarea unei scări exterioare cu o balustrada care să încadreze perfect zona. Aceste tipuri de balustrade sunt deosebite și asigură un caracter unic locuinței tale, însă pot fi destul de greu de asociat cu un stil modern, întrucât nu sunt la fel de versatile precum modelele de balustrade inox cu sticla sau chiar și cele din lemn vopsit.

Balustrade inox cu sticla: Noua tendință în amenajarea unei locuințe

balustrade inox cu sticla modele balustrade inox scari

Sistemele de balustrade inox din sticla pentru scari și balcoane au devenit o alegere populară în rândul clienților noștri atât pentru proprietățile rezidențiale, cât și în cazul amenajărilor comerciale. Pe lângă aspectul modern și nota de eleganță, o balustrada rezistentă din inox cu detalii din sticla oferă în același timp siguranță zonei în care alegi să o montezi.

Combinația dintre inox și sticla securizată asigură în primul rând o construcție robustă și rezistentă, dar care beneficiază și de un aspect curat și estetic. Potrivite îndeosebi pentru lucrari exterioare, dar cu posibilitate de instalare și pentru interioare, modelele de balustrade inox cu sticla reprezintă în sine o nouă tendință în amenajarea unei locuințe.

Diferența între gama de balustrade inox cu sticla și celelalte tipuri de materiale folosite în amenajarea unor scari sau balcoane este dată de sticlă: singurul material care asigură o rezistență sporită în timp, indiferent de condițiile meteorologice la care este supus.

Există o falsă credință referitoare la sticlă, cum că ar fi fragilă și se poate sparge cu ușurință. Totuși, realitatea demonstrează cu totul altceva. Modelele de balustrade inox cu sticla securizată sunt construcții incredibil de durabile.

De fapt, în funcție de calitatea sticlei, aceasta poate fi mai durabilă decât multe metale — cu siguranță cu o durată de viață mult mai îndelungată decât lemnul. Sticla nu este susceptibilă la dăunători, mucegaiuri sau deteriorare din cauza ruginii.

Balustrade inox cu sticla securizata sau laminata?

balustrade inox cu sticla scari

Cum sticla este singurul material rezistent la testul trecerii timpului, este important să faci alegerea de balustrade inox cu sticla și în funcție de caracteristicile materialului. Sticla folosită în amenajarea balconului, a terasei sau pentru a încadra niște scari cu balustrade inox cu sticla poate fi de două tipuri: sticlă securizată și sticlă laminată.

O balustrada cu sticla laminată este potrivită în special pentru lucrari și asamblări de interioare, întrucât nu oferă un grad la fel de mare de rezistență precum gama de balustrade inox cu sticla securizata care poate fi integrată și pentru ansambluri exterioare.

Dacă ești în căutarea unei balustrade inox cu sticla care este atât elegantă, cât și durabilă, indiferent de fluctuațiile de temperatură, atunci sticla securizată este o opțiune excelentă. Pe de altă parte, dacă îți dorești protecție UV și o instalare mult mai rapidă atunci ai putea opta pentru balustrade inox cu sticla laminată.

Descoperă gama noastră de balustrade inox cu sticla securizata

Vrei să îmbunătățești aspectul locuinței tale printr-o serie de renovări mai ample sau îți dorești să amplifici estetica cu o construcție de balustrade inox cu sticla? Oricum ar fi, echipa Tende.ro te poate ajuta să le realizezi pe amândouă!

Aspectul elegant, siguranța oferită și ușurința de întreținere sunt doar câteva dintre beneficiile modelelor de balustrade inox cu sticla. La Tende.ro lucrăm cu materiale durabile și de calitate care îți vor permite să investești o singură dată în elemente de amenajare care schimbă complet fața locuinței tale.

Suntem specializați în balustrade inox cu sticla de înaltă calitate, care vor oferi casei tale un aspect modern și un plus de funcționalitate. Intră chiar acum în contact cu operatorii noștri pentru mai multe detalii și consiliere gratuită. Împreună îți transformi casa de vis în realitate!