18.10.2021
Economisirea energiei este sinonimă cu reducerea poluării, iar izolarea termică reduce poluarea. Construcțiile care au la baza tamplarie PVC sunt în primul rând durabile, dar reduc semnificativ și costurile de întreținere ale unei locuințe.
Alegerea ferestrelor din tamplarie PVC reduce consumul de energie în locuințe cu un procent semnificativ în comparație cu ferestrele din aluminiu și cu cele de lemn. PVC-ul este un material cheie pentru respectarea poluării, întrucât optarea pentru tamplarie PVC reduce emisiile de dioxid de carbon în atmosferă față de ferestrele clasice din aluminiu și din lemn.
Dincolo de sustenabilitate, o tamplarie PVC este de lungă durată, iar întreținerea este redusă și se dovedește a fi eficientă din punct de vedere termic. Astfel de caracteristici au condus tot mai mulți proprietari de case și constructori să opteze pentru tamplarie PVC în detrimentul celorlalte materiale, întrucât își doresc construcții durabile și eficiente din punct de vedere energetic.
În cadrul acestui articol vom compara ferestrele din tamplarie PVC cu acelea din aluminiu. Dacă urmărești cu atenție acest material, vei dori să înlocuiești vechile ferestre sau le alegi pe cele din tamplarie PVC pentru noua ta casa.
Atât ferestrele din tamplarie PVC, cât cele din aluminiu sunt recunoscute ca fiind durabile pentru ferestre, datorită materialelor folosite. Cu toate acestea, ele au unele diferențe care vor fi prezentate în rândurile ce urmează.
Spre deosebire de materialele tradiționale alternative pentru rame, optarea pentru tamplarie conduce automat la rezistență la apă și sare, întrucât materialul este neconductiv din punct de vedere termic, astfel încât rezistă extremităților de căldură, frig, vânt, ploaie și zăpadă fără probleme de deformare, corodare, putrezire, ciobire sau descuamare.
Acest lucru face ca ferestrele cu tamplarie PVC să aibă o întreținere redusă și să asigure o durabilitate mai mare. Deși sunt cele mai populare ca profile albe, acestea sunt disponibile într-o varietate de culori moderne. Indiferent dacă sunt albe sau colorate, ramele de ferestre cu tamplarie PVC nu vor avea nevoie de vopsire sau etanșare, reducând semnificativ întreținerea pe întreaga lor durată de viață. Iar în ceea ce privește curățarea, se pot folosi cu încredere doar apă și detergent, iar rezultatele sunt excepționale.
Atunci când ești pe punctul să începi o construcție, înainte de durabilitatea proiectului și de eficiență, te gândești la costurile pe care un astfel de proiect le implică. Tocmai de aceea, accesibilitatea prețurilor este primul criteriu pe care proprietarii îl iau în considerare atunci când aleg materialul potrivit pentru ferestre.
Din punctul de vedere al costurilor, atât ferestrele cu tamplarie PVC, cât și cele din aluminiu pot avea un preț destul de ridicat. Prețurile, desigur, variază în funcție de stilul dorit, dimensiunea instalației, opțiunile de decor și pe faptul că investești pe termen lung. Specialiștii Tende.ro vin în întâmpinarea nevoilor tale cu oferte de preț avantajoase la tamplarie PVC. Aceste oferte sunt bazate, în primul rând pe durabilitatea materialului, fiind un factor care le afectează și durata de viață.
Din punctul de vedere al durabilității, ferestrele cu tamplarie PVC se bucură de un avantaj considerabil în fața celor din aluminiu. Cand spui tamplarie PVC, te aștepți la un material cu întreținere foarte redusă, care nu îți va ridica probleme.
Spre deosebire de aluminiu, o tamplarie PVC nu ruginește și nu se estompează ca material în timp. Întreaga întreținere de care va necesita, va fi doar ștergerea cu o cârpă umedă pentru a arăta iar ca nouă. În schimb, aluminiul, în ciuda rezistenței sale la uzură, va necesita o mai mare grijă la întreținere.
Un alt aspect foarte important în alegerea ferestrelor fie ele cu tamplarie PVC ori din aluminiu îl reprezintă chiar gradul de izolare oferit. Diferența dintre aluminiu și PVC este că acesta din urmă este un material izolator perfect. Mai mult decât atât, spre deosebire de aluminiu, nu conduce căldura.
Cadrele de ferestre cu tamplarie PVC sunt prevăzute cu mai multe puncte, având astfel o etanșare mai bună. Din acest motiv, ferestrele cu tamplarie PVC se bucură de o mai bună izolare fonică decât cele obișnuite din aluminiu. Iar pentru unii proprietari, izolarea fonică ar putea fi chiar mai importantă decât cea termică. În special dacă locuiești într-o zonă suprapopulată ori supraaglomerată.
Dincolo de izolarea fonică, ferestrele cu tamplarie PVC sunt mult mai bune și în ceea ce privește protecția termică. O caracteristică utilă a cadrelor de tamplarie PVC este sistemul încorporat de scurgere a apei de ploaie. Astfel de tamplarie PVC va fi deosebit de atractivă pentru proprietarii de case care locuiesc în zone cu precipitații abundente.
Și totuși, de ce unii proprietari încă aleg aluminiul?
Chiar dacă anterior am prezentat multiplele beneficii ale ferestrelor cu tamplarie PVC, aluminiul are o caracteristică extraordinară și neprețuită: este reciclabil pe termen nelimitat, deci este mai ecologic.
Procesul de reciclare al aluminiului utilizează doar o fracțiune din energia utilizată pentru fabricarea acestuia de la zero. Cu toate acestea, în ultimii ani, au fost dezvoltate și unele metode de reciclare pentru tamplarie PVC și au devenit mai răspândite.
De altfel, aluminiul permite o mai bună pătrundere a luminii naturale în casă, iar pentru aceia care preferă prezența luminii soarelui în interiorul locuinței, s-ar putea ca ferestrele din aluminiu să fie o variantă ideală!
Pentru cei care preferă camerele iluminate de soare, ferestrele din aluminiu ar putea fi o opțiune mai bună, deoarece ramele ferestrelor din aluminiu pot fi mai subțiri decât cele cu tamplarie PVC, deci vor avea mai multă suprafață de sticlă care să permită mai multă lumină solară.
Per total, atât o tamplarie PVC, cât și din aluminiu reprezintă alegeri înțelepte pentru instalarea ferestrelor, întrucât ambele sunt foarte rezistente, sigure și te vor servi mulți ani. Preferințele, nevoile și bugetul tău vor decide ce material îndeplinește toate criteriile și, desigur, poți obține oricând o estimare gratuită a costului și afla toate opțiunile disponibile dacă intri în contact cu specialiștii Tende.ro
Inchidere terasa: idei practice de amenajare a grădinii tale
Ferestre lemn stratificat cu geam termopan: cum îți poți amenaja casa în stil american?
Sistem inchidere terasa: cu sticla glisanta, PVC sau de tip ghilotina? Ce ti se potriveste?
Descoperă beneficiile unei pergole retractabile pe terasa casei tale
Cum izolezi termic locuința? 3 motive pentru care să alegi rulouri exterioare
Ce beneficii aduc niște balustrade sticla securizata? Merită să investești?
Importanța unui grilaj metalic pentru orice spațiu comercial
Tamplarie PVC sau ferestre din aluminiu: Ce alegi pentru locuința ta?