Ce trebuie să iei considerare înainte să alegi o pergola retractabila pentru terasă?

Ce trebuie să iei considerare înainte să alegi o pergola retractabila pentru terasă?

14.04.2022

Spațiile de locuit în aer liber au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, deoarece atât proprietarii de locuințe, cât și întreprinderile caută să profite la maximum de spațiul disponibil oferit de o deschidere cu terasă sau chiar curte. Un element cheie al acestor spații este pergola retractabila electrică.

Pergolele retractabile oferă o serie de beneficii, de la extinderea spațiului disponibil până la protecția împotriva intemperiilor și economisirea costurilor de energie electrică. În plus, o pergolă retractabilă poate spori aspectul unei proprietăți, făcând-o mai atractivă pentru potențialii cumpărători sau chiriași.

Cu atât de multe beneficii, nu este de mirare că interesul pentru aceste sisteme cu acoperiș retractabil înregistrează o creștere atât de spectaculoasă în ultimii ani. Te invităm și pe tine să citești mai multe despre beneficiile acoperișului unui sistem de pergola retractabilă electrică și ce trebuie să știi înainte să optezi pentru un montaj pentru acoperirea teraselor.

Totul începe cu alegerea inspirată a materialului

Pergolele din aluminiu cu acoperiș retractabil sunt o alegere excelentă pentru cei care doresc aspectul lemnului, dar fără grija întreținerii. O pergolă retractabilă din aluminiu este versatilă și durabilă, fiind ideală pentru a amenaja o terasă urbană sau modernă.

Și, partea cea mai bună, este că aluminiul poate fi tratat pentru a-i conferi un aspect simulat de lemn cu granulație pentru efecte unice în gradina și pe terasă. Așadar, indiferent de preferințele tale de design, pergola retractabila din aluminiu este o opțiune excelentă.

Atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere funcțional, pergolele retractabile dispun de un sistem de lamele din aluminiu rezistent la condiții meteo variate: vânt, ploaie ori zăpezi și vijelii din perioada de iarnă.

Rezistența unui sistem de pergola retractabila este dată de finisajul PVC de înaltă calitate, care asigură caracterul durabil și eficient al unei pergole retractabile din aluminiu. Acest strat nu numai că protejează împotriva intemperiilor, dar reușește să facă din pergolele retractabile un inedit loc de petrecut timpul în aer liber pe terasă.

Pergola retractabilă din aluminiu și avantajele sale

pergola retractabila Somfy București

O pergola retractabila este un accesoriu deosebit pentru orice terasă sau grădină, iar cu liniile sale moderne, aspectul elegant și soluțiile estetice unice, oferă soluții permanente pentru tot felul de solicitări și spații.

Automatizarea sistemelor înseamnă că nu va fi nevoie să acționezi manual sistemele de glisare sau de rotire. Materialele din care sunt construite pergolele retractabile respectă cele mai înalte standarde pentru a garanta o siguranță totală pentru utilizatori.

Un sistem de pergola retractabila sau pergolă bioclimatică îmbunătățește calitatea estetică a unei locuințe și permite crearea unui spațiu exterior deosebit și relaxant care încurajează proprietarii să se bucure de spațiile deschise și de iluminare naturală în orice anotimp.

Aceste structuri versatile pot fi montate într-un timp extrem de scurt și, de cele mai multe ori, nu au nevoie de o structură de susținere. Fiecare element al pergolei retractabile poate fi controlat individual pentru o experiență personalizată.

O pergolă retractabilă este varianta cea mai populară a pergolelor din aluminiu, însă astăzi există opțiuni variate pentru gusturi diferite. Spre exemplu, dacă dorești o variantă premium, poți alege și o pergolă bioclimatică retractabilă, care oferă soluția perfectă pentru cei care doresc un sistem de acoperiș retractabil mai rezistent pentru terasele lor.

Beneficiile oferite de un acoperiș retractabil

acoperiș retractabil lamele aluminiu LED

O pergolă cu acoperiș retractabil devine o alegere din ce în ce mai populară pentru o gamă largă de aplicații, datorită numeroaselor lor beneficii. Nu numai că acoperișurile retractabile sporesc confortul prin faptul că oferă adăpost împotriva intemperiilor, dar oferă și o protecție sporită împotriva soarelui, a vântului și pentru aversele de ploaie.

În plus, acoperișurile retractabile pot contribui la reducerea costurilor de energie, oferind umbrire și izolare atunci când este necesar. Și pentru că acoperișurile retractabile se pot deschide și închide după cum dorești, acestea oferă o mai mare flexibilitate decât acoperișurile fixe tradiționale.

În plus, materialele din care sunt fabricate pergolele sunt atent selecționate și de cea mai bună calitate. Însă, diferența cea mai mare o face un acoperiș retractabil proiectat cu lamele din aluminiu, care oferă rezistență și acoperire, fără să pună presiune asupra structurii pergolei.

Mai mult, în funcție de nevoile proprii, motoarele pot fi acționate prin telecomandă sau chiar prin aplicații mobile, chiar și de la distanță. În acest fel, dispui de un acoperiș care se poate deschide și închide, iar lamelele se pot roti după bunul tău plac.

Gândește-te la estetica terasei înainte de a opta pentru un model de pergola retractabilă

O pergolă din aluminiu este o piesă deosebită care îmbracă spectaculos terasele sau un spațiu mai generos al grădinii tale. Nu numai că oferă acoperirea de care ai nevoie, dar complimentează și aspectul general al teraselor.

Este greu de spus ce tip de pergolă din aluminiu va arăta mai frumos pe terasa casei tale, întrucât totul depinde de imaginația și de gustul tău. Și, bineînțeles, trebuie să mai ai în vedere și ce alte tipuri de proiecte vrei să mai realizezi în grădină pentru a crea o estetică unitară.

Designul sistemului cu pergola retractabila vine în completarea viziunii tale cu propuneri versatile de stil: de la modest la pretențios. Mai mult, pe lângă montaj mai poți opta pentru decorațiuni adiacente cu flori sau plante, care să încadreze deosebit ansamblul pergolei. Similar, poți opta și pentru un tip de iluminat LED cu care să creezi un spațiu intim, perfect luminat în serile de vară.

Alege o structura de pergola retractabila potrivită spațiului tău

acoperiș pergolă retractabilă

Pergola va ocupa atât spațiu cât permite deschiderea curții tale, însă aceasta va deveni imediat colțul tău ideal de relaxare în grădină. Din experiența clienților noștri, îți recomandăm să vizualizezi spațiul disponibil și să decizi asupra tipului de acoperire pe care vrei să îl îndeplinească un sistem de pergole bioclimatice/retractabile și abia apoi să decizi asupra tipului de structură și acoperis.

Pe Tende.ro poți vedea chiar de astăzi câteva idei de pergole bioclimatice sau retractabile care să îți ofere inspirație pentru viitorul tău proiect de tâmplărie PVC. Specialiștii noștri sunt pregătiți să îndeplinească cerințe atât comerciale, cât și rezidențiale cu pergole din aluminiu retractabile și bioclimatice.

Intră în contact cu noi și descoperă sistemele de pergola retractabila pe Tende.ro!

Pergolele au devenit completări atât de populare pentru grădini, terase și curți în ultima perioadă. Sperăm că acest articol te-a ajutat să înțelegi principiile unui sistem de pergola retractabila, astfel încât să poți lua o decizie informată cu privire la amenajarea proiectului terasei tale. Dacă încă nu ești sigur sau dorești mai multe informații despre produsele noastre, nu ezita să iei legătura cu noi. Vom fi bucuroși să te ajutăm să îți transformi terasa! 

Daca doriti mai mult confort si mai multa automatizare, descoperiti si oferta noastra de pergole bioclimatice!