Sistem inchidere terasa: cu sticla glisanta, PVC sau de tip ghilotina? Ce ti se potriveste?

Sistem inchidere terasa: cu sticla glisanta, PVC sau de tip ghilotina? Ce ti se potriveste?

11.08.2022

Dacă te gândeai să extinzi zona de locuit din exteriorul casei tale cu solutii de inchideri terase, atunci trebuie să decizi ce tip de sistem inchidere terasa se potrivește esteticii locuinței tale. Există trei tipuri principale — sistem inchidere terasa cu sticla glisanta, sisteme inchidere cu rulouri PVC sau inchidere terase cu sticla tip ghilotină.

Fiecare sistem inchidere terasa propune caracteristici unice care se pot plia pe o mulțime de cerinte, însă avantajul final oferit de inchiderea terasei trebuie să fie capacitatea sa de a se integra în estetica generală a locuinței tale.

Ești în căutarea unor idei practice de amenajare? Ce bine! Rămâi alături de noi fiindcă în această postare pe blog, vom discuta despre avantajele și dezavantajele fiecărui tip de sistem inchidere terasa, astfel încât după o trecere în revistă a tuturor celor trei să poți lua o decizie în cunoștință de cauză cu privire la cel care ți se potrivește cel mai bine.

Iată ce vei afla citind acest articol:

  • Stiluri de amenajare a spatiului exterior

  • Tipuri de sisteme inchidere terasa și avantajele teraselor inchise

  • Caracteristicile unui sistem inchidere terasa cu sticla glisanta

  • Caracteristicile unui sistem inchidere terasa cu sticla tip ghilotină

  • Caracteristicile unui sistem inchidere terasa cu rulouri PVC sau pânză

Stiluri de amenajare a spatiului exterior

sistemele de inchideri terase rezistente

Terasele oferă tranziția perfectă între casă și grădină, iar atunci când sunt proiectate corespunzător, ele pot deveni oaza de relaxare pentru întreaga familie. Atunci când alegi stilul, este important să ții cont și de aspectul funcțional al terasei.

Indiferent de scopul pe care îl urmărești în amenajarea terasei, designul pe care îl vei alege poate fi o completare excelentă și primitoare pentru orice locuință. Iată câteva stiluri populare de la care poți porni amenajarea terasei tale: minimalismul modern, stilul tradițional și motivul terasei de tip cabană.

Minimalismul modern se bazează pe simplitate, funcționalitate și confort. Din acest motiv, nu există sau există foarte puține elemente decorative. Unele dintre materialele folosite în acest stil includ piatra, metalul și PVC-ul. Această estetică fuzionează perfect cu un sistem inchidere terasa cu sticla glisanta, întrucât conturează o zonă exterioară elegantă și ușor de întreținut.

Terasele în stil tradițional se caracterizează printr-o eleganță desăvârșită dată de materiale puternice precum piatra sau lemnul. Atmosfera nu este încărcată de culori vii, ci mai degrabă se optează pentru nuanțe pastelate, pentru a accentua eleganța și sofisticarea zonei exterioare. Pentru un plus estetic, poți opta pentru un sistem inchidere terasa cu sticla tip ghilotină.

Marea a fost întotdeauna o sursă de inspirație pentru designeri. Iar stilul de amenajare tip cabană se inspiră din estetica simplă și plăcută care evocă valurile și cerul. Naturalețea este păstrată în accente de lemn, textile și piele care asigură armonia întregii terase. În cazul în care vrei să optezi pentru un sistem inchidere terasa, cel mai potrivit este cel cu rulouri PVC.

Tipuri de sisteme inchidere terasa și avantajele teraselor inchise

Cel alt mod mai elegant de a contura spațiul exterior de locuit dacă nu printr-un sistem inchidere terasa? Contradictoriu sau nu, inchiderea terasei deschide o mulțime de posibilități prin care te poți bucura în voie de aerul liber pe care terasa exterioară ți-l ofera.

Nu mai ești restricționat de vreme, fiindcă un sistem inchidere terasa îți permite să te bucuri oricând dorești de zona ta exterioară, indiferent de anotimp. Spațiul suplimentar este întotdeauna binevenit, iar cu ajutorul unui sistem inchidere terasa poți face din interior o extensie plăcută spre exterior.

Mai mult, grosimea materialelor din care sunt concepute sistemele de inchideri terase asigură o izolare fonică împotriva zgomotelor nedorite din exerior, iar în funcție de culori și tipurile de sisteme pe care le vei alege, poți beneficia de un plus de intimitate.

Sistemele noastre de inchideri terase vin în întâmpinarea cerințelor de design despre care am discutat anterior și propun modalități de acoperire a teraselor cu geamuri glisante și sticla securizata tip ghilotină și rulouri PVC sau din țesătură.

Caracteristicile unui sistem inchidere terasa cu sticla glisanta

inchideri terase sticla glisanta balcon

O alegere de top în rândul clienților Tende.ro este chiar sistemul de inchidere cu sticla glisanta securizată. Sticla securizata continuă să fie și la jumătatea lui 2022 materialul cel mai popular în amenajările de exterior, întrucât ofera perspectivă terasei, mărește spațiul de locuit și asigură rezistenta îndelungată.

Sistemul Tende.ro propune o modalitate revoluționară de închidere și este perfect pentru toate momentele în care vrei să te bucuri de timp de calitate în exterior. Este fabricat din materiale durabile care ofera protecție termică, vor rezista la ploi abundente, vant și chiar zăpadă, dar și izolație fonică cu reducere a zgomotului de fundal de până la 25 de decibeli.

Sticla securizata se pliază și alunecă ușor pe suprafața montată, însă modalitatea în care acționezi sistemul ține de preferințele tale: poți alege să deschizi o parte sau chiar întreaga terasă. Cu o grosime de 10 mm, sticla securizata a sistemului de inchideri terase glisante garantează utilizarea în siguranta a suprafeței pe tot parcursul anului.

Caracteristicile unui sistem inchidere terasa cu sticla tip ghilotină

sticla securizata geamuri glisante

Închiderea terasei printr-un sistem tip ghilotină cu sticla securizata nu beneficiază de aceeași popularitate precum a modelului anterior menționat. Cu toate acestea, astfel de sisteme inchidere sunt acelea care izolează cel mai bine spațiul teraselor exterioare.

O altă diferență între un sistem de inchidere terasa cu sticla glisanta și unul cu inchidere tip ghilotină este tipul de acționare. În cazul primei categorii, acționarea se face manual, în schimb pentru sistemul cu sticla securizata tip ghilotină acționarea este exclusiv electrică, cu motor Somfy și telecomandă.

Carcasele din sticla securizata cu acționare verticală sunt prevăzute cu ghidaje de culisare și cu o cutie superioară, ambele din aluminiu extrudat. Acesta este tipul de închidere care poate fi folosit atât pe post de balustradă, cât și ca sistem de închidere pentru o terasă clasică sau o pergolă retractabilă.

Caracteristicile unui sistem inchidere terasa cu rulouri PVC sau pânză

inchideri terase profile pvc panza

O altă modalitate inedită de a împrejmui și proteja o zonă exterioară este prin folosirea foliei PVC sau a pânzei cu ajutorul unui sistem inchidere terasa cu rulouri transparente și flexibile. Folia transparentă PVC sau din pânză asigură o rezistență excelentă la razele UV, protejând în același timp și de vânt sau ploaie.

Fiind alcătuite dintr-o casetă specială și ghidaje PVC, sistemele de inchideri terase cu rulouri PVC asigură o izolare perfectă inclusiv pe timpul iernii. Iar pentru un plus de confort în sezonul rece, proprietarii mai pot opta și pentru instalarea unor sisteme cu aer cald.

Comparativ cu celelalte două tipuri de sisteme inchidere, acesta este cel mai accesibil și oferă avantaje similare selecției anterior menționate: rezistență, protecție sporită și durată de viață îndelungată cât timp este întreținut și depozitat corespunzător.

Te-ai hotărât asupra tipului de sistem inchidere terasa? Solicită ofertă Tende.ro!

Ne aflăm la finalul acestui articol și mai rămâne o singură întrebare: ce tip de sistem inchidere terasa preferi pentru locuința ta? Nu este nevoie de un răspuns pe loc, ai tot timpul să te gândești și să consulți oferta noastră pentru a putea lua o decizie în cunoștință de cauză.

Fiecare dintre sistemele prezentate anterior propune modalități inedite pentru închiderea eficientă a spațiului exterior, însă doar unul dintre acestea se va potrivi în estetica locuinței tale. Verifică principiile de amenajare prezentate la începutul articolului și alege soluția potrivită pentru exteriorul locuinței tale. Când te-ai hotărât, știi unde ne găsești!