Tamplarie aluminiu: Alege ferestre din aluminiu și uși cu izolare termică

Tamplarie aluminiu: Alege ferestre din aluminiu și uși cu izolare termică

17.02.2022

Există multe aspecte de luat în considerare atunci când alegi ferestrele și ușile potrivite pentru casa ta. Unul dintre cei mai importanți factori în determinarea unui montaj potrivit este izolarea termică. În acest sens, profilele din aluminiu reprezintă o alegere excelentă dacă vrei ca imobilul tău să fie bine izolat. 

În această postare pe blog, vom discuta despre tamplarie aluminiu și de ce este atât de căutată în detrimentul profilelor PVC ale ferestrelor sau în detrimentul ușilor din lemn. De altfel, vom puncta și care sunt motivele pentru care niște ferestre din aluminiu, la fel ca niște usi din același material sunt mult mai eficiente din punct de vedere termic decât alte materiale.

Profile din aluminiu: Avantajele ferestrelor și ușilor din aluminiu

tamplarie aluminiu

Ușile și ferestrele din aluminiu sunt o alegere excelentă pentru proprietarii de imobile care doresc să își modernizeze instalația cu ceva care va dura mai mult decât materialele tradiționale, oferind în același timp o estetică elegantă. S-ar putea să fii surprins de cât de multe lucruri importante de știut există despre aluminiu, dincolo de caracteristicile de rezistență, sustenabilitate sau întreținere!

Ferestre și uși din aluminiu cu bariera termica

tamplarie din aluminiu

Arhitecții, constructorii și producătorii de ferestre continuă să prefere ca material un aluminiu în profilele ușilor și geamurilor pentru rezistența sa. Este un material durabil care poate fi ușor de reciclat atunci când este deteriorat, ceea ce are multe avantaje față de alte materiale, cum ar fi sticla, în ceea ce privește capacitățile de întreținere, cu rezistență ridicată la vânt și etanșare la apă, printre alte beneficii oferite de această alegere. 

Dacă adăugăm un alt motiv convingător pentru care ar avea sens din considerente arhitecturale; punțile termice oferă o soluție în construcția actuală, fără a perturba cerințele utilizatorilor, atunci ai toate motivele necesare despre beneficiul principal pentru care aluminiul ar trebui să fie în centrul atenției astăzi!

Tamplarie aluminiu - Condiții de viață mai confortabile

tamplarie din aluminiu locuinta

Pana la clientul final, sistemele din aluminiu cu protecție termică, sunt in mod normal sisteme de tamplarie aluminiu intr-o gama superioară, cu cele mai bune accesorii, cele mai bune calități de izolare fonică. Oferă protecție termică, un montaj facil și îl ajută pe proprietarul modern al zilelor noastre să ducă un trai confortabil, fără prea mari bătăi de cap.

Aluminiul ferestrelor și ușilor cu garnituri ce oferă izolație termică la cele mai înalte standarde de confort, îndeplinește toate cerințele prevăzute în codul tehnic al construcțiilor, chiar și pe cele mai restrictive. În plus, sistemele din aluminiu oferă o gamă foarte largă de posibilități, permițând găsirea soluției potrivite pentru fiecare nevoie a clientului. 

Ferestre din aluminiu. Izolație fonică și economisire de energie

ferestre aluminiu

Ferestrele din aluminiu cu izolație termica oferă rezultate excelente de performanță ca izolare la zgomot, adaptarea la reglementările actuale și pentru a oferi utilizatorului un mediu mai confortabil atât acasă, cât și în clădirile nerezidențiale.

Folosirea sistemelor de tâmplărie aluminiu înseamnă consumul mai mic de energie la aer condiționat și, prin urmare, economii termice. O construcție din aluminiu, așadar, duce automat la economisirea de până la 40% din energia pierdută prin alte metode de tâmplărie, ceea ce înseamnă și un consum mai mic de energie și, prin urmare, costuri mai mici pentru utilizatorul final.

Mai mult decât atât, în combinație cu geamuri duble termoizolante, un sistem din aluminiu limitează atât pierderile de căldură, cât și intrarea curenților reci în casa ta. Împreună cu opțiunile potrivite de sticla, tocurile ușilor și ferestrelor din aluminiu te vor ajuta să reduci o sumă semnificativă de la facturile de energie.

Tamplarie aluminiu - Design durabil pentru ferestrele și ușile de exterior

tamplarie aluminiu rezistenta

Când vine vorba de rezistență, nu există nimic care să învingă o fereastra sau o ușă din aluminiu. Nu numai că acest material rezistă la coroziune și rugină, dar tratamentele de suprafață certificate se asigură, de asemenea, că vei obține un montaj de lungă durată, indiferent de cât de des temperaturile scad sau cresc brusc.

Aluminiul este materialul perfect pentru ușa de la intrarea principală, pentru ferestrele interioare ale bucătăriei sau ale dormitorului. Are atribute uimitoare care îl fac o alegere excelentă în această situație, diferit de alt tip de profil, inclusiv capacitatea sa de a rezista la zgârieturi, ceea ce înseamnă că nu vei avea nicio problemă în a-i menține aspectul impecabil în timp.

Clasa superioară de design - Profile versatile din aluminiu în culori variate

deisgn profil aluminiu

Care este stilul tău preferat? Contemporan, modern sau tradițional? Există multe opțiuni atunci când vine vorba de alegerea materialului perfect pentru construirea unei case, iar aluminiul se află în fruntea listei celor mai preferate materiale pentru orice stil arhitectural și de amenajare!

Cei mai mulți constructori și proiectanți, încă de la introducerea sa ca material de bază, aleg aluminiu pentru ferestre și nu numai. Acoperirea cu pulbere permite să personalizarea cu ușurință, astfel încât, fie că îți dorești o ușă cu deschidere înauntru înconjurată de sticlă, ferestre franceze care oferă acces atât din interior, cât și din exterior, le poți avea pe amândouă indiferent de forma lor și de culori, dacă alegi aluminiu ca material.

De ce să alegi profile ferestre din aluminiu și nu PVC?

Folosirea aluminiului în loc de PVC poate salva copacii și poate ajuta mediul înconjurător. Nu numai că acest material are o amprentă de carbon redusă, dar dacă va trebui vreodată să înlocuiești un profil vechi dintr-un motiv sau altul, toate aceste profile vor putea fi reciclate în obiecte noi.

Poate că nu sustenabilitatea este principalul motiv care să te convingă să alegi aluminiu, însă pe termen lung, chiar vei face o investiție inteligentă dacă alegi ferestre și optezi pentru ușile din aluminiu cu izolare termica. În special când găsești atât de multe variante și modele disponibile pe Tende.ro și ai parte și de consultanță și montaj gratuite!

Alege servicii de tâmplărie aluminiu de la Tende.ro!

servicii tamplarie aluminiu tende

Frumusețea aluminiului este de neegalat. Poate fi combinată atât cu performanța, cât și cu estetica pentru a crea ușa, fereastra și cadrul perfect pentru locuința ta. Iar partea cea mai frumoasă? Vei obține toate aceste beneficii fără a sacrifica nicio preferință stilistică!

La Tende.ro, înțelegem că nu toată lumea își dorește aspectul industrial al ferestrelor și ușilor din aluminiu. De aceea, îți oferim o gamă largă de culori și finisaje din care poți alege, astfel încât să obții aspectul perfect pentru locuința ta. 

Specialiștii noștri te vor ghida prin selecția noastră de produse cu diferite tipuri de deschidere și feronerie, iar în acest fel vei găsi cele mai bune soluții pentru nevoile tale. Și, partea cea mai bună? Beneficiezi de montaj gratuit! Așadar, ce mai aștepți? Ia legătura cu noi chiar astăzi pentru proiectul tău de interior și exterior. Alege tâmplărie aluminiu Tende.ro!