Usi automate

Usi automate


Cand vorbim de usi automate glisante, ne gandim la siguranta si confort deplin.

Usile automate reprezinta imbinarea armonioasa a pieselor mecanice cu inteligenta componentelor electronice, ceea ce le face speciale.

Va punem la dispozitie solutii de acces automate ca solutii de acces integrale, constand in tehnologii de varf, care respecta cele mai exigente cerinte de pe piata din Romania.

Furnizam usi glisante automate la preturi deosebit de avantajoase in raport cu calitatea oferita.

Obiectivele noastre nu se limiteaza la oferirea de sisteme individuale, ci oferim sisteme integrale de usi culisante, ca solutii pentru cele mai complexe cai de acces.

Usile automate culisante sunt solutia cel mai frecvent intalnita in automatizarea unei solutii de acces, fiind cea mai apreciata si mai confortabila varianta de acces intr-un imobil.

Subtiri si perfecte tehnologic, cu un design compact si atractiv, aspectul elegant al usilor automate culisante ofera un ton armonios cu fatada de sticla ceea ce ii contureaza transparenta si claritatea.

Specificatii Tehnice Usi Automate Culisante

Usile automate culisante inglobeaza mecanisme fine si tehnologii de varf in materie de sisteme de acces automatizate. Materiile prime de cea mai buna calitate si optiunile inovatoare folosite in fabricatia sistemului de automatizare ofera o durabilitate superioara, montaj usor si rapid si intretinere minima.
 
Componentele electronice sofisticate asigura montatorului uneltele necesare pentru variate solutii personalizate sau posibilitatea diagnosticarii in desfasurarea serviciilor de mentenanta.
 
Interfata computerizata si implementarea cardurilor GSM pentru actionarea la distanta a automatizarii fac usile automate culisante un produs al viitorului.
 
Rolele de culisare si garnitura cauciucata aplicata sub sina de culisare ofera finete si silentiozitate la fiecare ciclu de deschidere.
 
Usa automata culisanta este proiectata cu forme elegante si discrete pentru a se integra in cele mai exigente proiecte arhitecturale. Proiectarea, fabricarea si testarea usilor culisante automate respecta cerintele standardului international de calitate ISO 9001. Motorizarea este certificata conform DIN 18650 si verificate, specific normelor in vigoare.
 

Caracteristici electromecanice:

 • Usa automata culisanta este o structura rigida din profile de aluminiu extrudat prevazute cu gauri pentru facilitarea montarii in zidarie.
 • Caseta de protectie din aluminiu cu un design fin si discret are un mecanism de cuplare sofisticat care permite inspectia automatizarii la efectuarea mentenantei de rutina.
  Poate fi de culoare neagra, argintiu anodizat sau vopsit intr-o nuanta din paletarul RAL.
 • Capacul este prevazut cu caneluri pentru a acoperi perfect capetele de imbinare. La canatele subtiri se poate asigura o inchidere etansa intre caseta de protectie si canat cu ajutorul unui profil din aluminiu care poate fi reglat cu usurinta, in functie de dimensiunile canatului.
 • Sinele de ghidaj sunt confectionate din otel. Inaltimea canatului poate fi ajustata usor cu ajutorul unui mecanism automatizat montat in carucioarele de glisare.
 • Sistemul de culisare include si un sistem antideraiere care protejeaza in timpul accelerarii, franarii si a miscarii reversibile.
 • Rotile glisante confectionte din otel dur ruleaza pe un ghidaj din PVC asigurand o functionare silentioasa.
  In timp, rotile de culisare se pot inlocui fara dificultati, fara a mai fi nevoie de inlocuirea completa a intregii automatizari.
 • Transmisia actionata de motorizare consta intr-o curea de angrenaj antistatica conceputa pentru o functionare silentioasa, ranforsata intern cu fibre din kevlar.
 • Majoritatea pieselor electromecanice sunt instalate intr-un modul din otel, ceea ce face asamblarea, conectarea firelor si inclusiv mentenanta si eventualele reparatii, mult mai usoare datorita unui inteligent concept al rationarii de spatiu.
 • Tensiunea curelei de transmisie poate fi reglata cu ajutorul unui arc amplasat in modulul de componente, impreuna cu indicatorul de tensiune optima.
 • Motorizarea consta intr-un angrenaj mecanic conectat la un motor tubular, autolubrifiate, fapt ce le garanteaza longevitatea si nemaifiind necesare serviciile de mentenanta.
 • Un transformator toroidal cu dispersie minima a fluxului magnetic in miez permite performanta optima.

 

Caracteristici electronice:

 • Unitatea centrala este comandata de un microprocesor care coordoneaza miscarea canatului si toate unitatile periferice.
 • In timpul operatiei de resetare latimea golului de trecere este memorat automat datorita unui encoder optic.
 • La functionarea normala unitatea centrala controleaza deschiderea canatului si viteza de inchidere conform unor parametri de accelerare: viteza constanta, valori de decelerare.
 • Viteza selectata se mentine constant chiar si in prezenta unor forte minore din exterior care blocheaza cursa de deschidere.
 • O metoda speciala de descarcare a energiei elastice asigura stabilitate canatelor cand ajung in pozitie de inchis complet.
 • Sistemul de protectie anti-crush este asistat de limitatorul de viteza, care in prezenta unui obstacol, unitatea centrala activeaza un mod special de functionare de siguranta.

 

Functionalitate

 • Inchiderea

Daca in timpul inchiderii canatele intalnesc un obstacol, unitatea centrala comanda canaturilor miscarea in revers, in deschidere.
 
Urmatoarea inchidere se va face cu o viteza redusa, pentru a verifica prezenta obstacolului. In cazul in care impedimentul nu este eliminat procesul anterior se va repeta de 3 ori.
 
Dupa a 3-a incercare automatizarea va opri functionarea si va intra in mod defectiv, indicat de ledurile de pe unitatea centrala sau de pe orice alt selector de functii conectat.
 
Rezumarea activitatii usii automate culisante se face prin apasarea butonului de resetare.
 

 • Deschiderea

Daca in timpul deschiderii canatul intampina un impediment unitatea centrala va opri imediat functionarea usii.
 
Dupa un scurt timp de mentinere in pozitie fixa unitatea centrala verifica eliminarea obstacolului printr-o miscare lenta de deschidere.
 
Daca dupa a 3-a verificare cursa de deschidere a usii nu este eliberata, automatizarea va intra in modul defectiv.
 
Ca si la inchidere, modul defectiv este semnalizat de leduri. Rezumarea activitatii usii se face prin apasarea butonului de resetare.
 

 • Unitatea centrala

Este echipata cu terminale de alimentare a unitatilor periferice la 12 V cu o putere maxima de 10 W.
 
Controlul unui sistem de blocare electric este deasemenea posibil, pentru incuierea canatului in pozitie de inchis complet.
 
Aceasta unitate poate fi echipata cu o sursa de alimentare de rezerva cu baterii, care permite functionalitatea chiar si in cazul unei caderi de tensiune.
 
Sursa de rezerva consta in 2 baterii de 12 V reincarcabile care permite 100 cicluri de functionare. Unitatea centrala asigura nivelul bateriilor si le incarca cand scad o anumita limita. In momentul instalarii bateriilor puteti configura modul de operare al acestora.
 

 • Modul de siguranta

In cazul unei caderi de tensiune unitatea centrala aduce canaturile in pozitia deschis complet mentinandu-le astfel pana cand sunt alimentate de principala sursa de energie.
 

 • Modul de operare continua

In cazul unei pene de curent modul de actionare al usii ramane neschimbat. Unitatea centrala este echipata cu un sistem sofisticat de 4 nivele de identificare a posibilelor defectiuni:

 1. Semnalizare cu LED-uri pe cardul de indicare a tipului de defectiune de sistem sau periferica (senzori, fotocelule etc)
 2. Datorita unui selector avansat, tipul de defectiune de sistem sau alta informatie importanta sunt afisate pe un display LCD.
 3. Prin conectarea unitatii centrale la un PC care ofera informatii detaliate cu privire la statusul automatizarii usii culisante.
 4. Cu ajutorul unui card GSM de diagnoza efectuata de personal autorizat.
  Automatizarea poate fi controlata cu ajutorul unor selectori de functie (optional) in doua variante:

   

  • selector standard – care permite selectarea modului de functionare a automatizarii.
  • selector avansat – echipat cu un ecran LCD care faciliteaza selectarea functiilor automatizarii si ajustarea parametrilor acesteia, asistenta tehnica si diagnoza, statistici de operare etc. Este posibila si securizarea selectorului cu parola.

 
Ambele variante de selector pot fi conectate la unitatea centrala in urmatoarele moduri:

 1. Multi Master: cu acest mod, un singur selector de program poate coordona concomitent pana la 16 automatizari.
 2. Multi Slave: cu acest mod, o singura automatizare poate fi coordonata concomitent de mai multi selectori de program (pana la 16).

 
Unitatea centrala poate fi conectata la un PC pentru:

 • Ajustarea parametrilor de functionare.
 • Diagnoza si informatii detaliate cu privire la statusul unitatii centrale.
 • Programarea softului microprocesorului.
 • Gestionarea unui anumit numar de unitati automatizate interconectate. Reglarea parametrilor de functionalitate se poate face cu ajutorul unui selector de functii avansat sau prin intermediul unui PC.

 
Posibile ajustari:

 • Viteza de inchidere si de deschidere pot avea valori diferite.
 • Setarea timpului de mentinere a usii automate in pozitie de deschis, intre 0-60 secunde.
 • Deschiderea partiala poate fi setata de la minimum 10% pana la maxim 90% din latimea golului de trecere.

Ajustarile raman stocate permanent in memoria unitatii centrale chiar si in cazul unei defectiuni tehnice de orice natura.
 
Controlul fotocelulelor montate pe usa este detinut in totalitate de card optional care se include in sistemul de control automatizarii.
 
Printr-un test de semnal, unitatea centrala controleaza ciclic buna functionare a cardului si a fotocelulelor, in conformitate cu standardele europene.
 
Doua unitati cu interblocare pot fi conectate una la cealalta. Interblocarea permite functionarea unei unitati de automatizare doar cand cealalta este oprita in timpul inchiderii.
 
Unitatea centrala este echipata cu un sistem de conectori polarizati pentru legatura cu dispozitivele externe. Fiecare conector poate fi identificat cu ajutorul unei scheme aplicate fiecarui terminal.
 
Protectia electrica a unitatii centrale este asigurat de un sistem complex de sigurante si componente resetabile.

Selector de functii avansat:

 • Viteza de deschidere
 • Viteza de inchidere
 • Mentinere in pozitie de deschis un anumit interval de timp
 • Deschidere partiala
 • Sistem de preventie a accidentelor la inchidere
 • Sistem de control al accesului cu parola
 • Sistem interblocaj
 • Functie Multi Master si/sau Multi Slave
 • Suport si asistenta
 • Mod de utilizare baterie
 • Agenda zilnica
 • Diagnosticare
 • Istoric functionare (ex.: numar de cicluri de deschidere etc)

 

Accesorii:

 • Automatizarea poate consta in 2 motoare (utile in rutele de evacuare).
 • Optional se poate integra un element de blocare in sistemul de culisare sau se poate monta un mecanism automat de incuiere in mai multe puncte.
 • Selector de functii simplu
 • selector de functii cu display LCD (include sistem de blocare general cu parola)
 • Baterie de rezerva
 • Sistem de evacuare de urgenta
 • Sistem de blocare electric
 • Cheie antisoc pentru inchidere pe timpul noptii
 • Radar cu microunde
 • Senzor infrarosu pasiv sau activ
 • Fotocelule de siguranta
 • Sistem electronic de control al accesului
 • Ghidaje de podea
 • Buton de deschidere
 • Bratari pentru usi din sticla securizata
 • Sistem de control cu memorie, prevazut cu mai multe conexiuni si optiuni de ajustare

 Tende - furnizor de servicii si materiale de calitate superioara. Pentru un raport corect calitate - pret, apeleaza la specialistii Tende!